Om oss

Allbox & BHB är en del av KRP-koncernen. Koncernens vision är att vara en helhetsleverantör av transportemballage. För att kunna leverera kundens hela behov har koncernen genom åren förvärvat ett antal bolag med kompletterande verksamhet. Koncernen består idag av följande bolag:

Allbox & BHB

Tillverkning av trä- och plywoodemballage. Vi tillverkar kundspecifika lösningar i både plywood och trä samt standardpallar. Det finns även flera torkkammare samt hyvel där vi bearbetar material till egen produktion men också på lego. Produktion finns i Ronneby och i Tingsryd.

Troedsson & Nilsson

Tillverkning av engångspall, specialpall och kemipall (CP 1-9) i Bjärnum, norr om Hässleholm. Genom att handla virket på stock och få virket grovsågat kan vi kontrollera hela kedjan från råvara till färdig produkt.

Skånes pallservice

I SPS finns idag 4 palldepåer med lite olika sortiment. Huvudlagret i Arlöv lagerför samtliga palltyper i vårt nya och begagnade pallsortiment. I Bjuv hanteras alla typer av begagnad pall förutom sjöpall, kemipall och bananpall som hanteras i Eslöv. Vår fjärde depå är under uppbyggnad söder om Tingsryd där vi idag har ny engångspall och pallkragar men snart kommer att lagerföra hela sortiment.

Några produkter ur vårt breda sortiment

Kort historik Allbox & BHB

Bolaget startades redan 1971 och har sedan dess varit verksamma inom träindustrin i Bräkne-Hoby. Under slutet av 80-talet började företaget producera träemballage under namnet BHB Trä AB. Företaget Allbox AB grundades på slutet av 90-talet och inriktade sig på tillverkning av plywoodboxar. Företagen har under åren utvecklats med sina kunder och sakta men säkert byggt upp en maskinpark av både pallmaskiner, träbearbetning, kapar och plywoodlinje.

Under slutet av 00-talet fusionerades Allbox AB med BHB Trä AB och blev Allbox & BHB AB. I samband med det förvärvades företaget av KRP-koncernen. Detta har gjort att företaget och koncernen idag kan erbjuda ett väldigt brett spann av produkter inom transportemballage i södra Sverige.

2016 överfördes verksamheten i Tingsryd som tidigare legat under Strandbergs Emballage till Allbox & BHB AB. Detta har medfört ett större fokus på standardpall och en expansion i Kronobergs-regionen.

Har ni några frågor?

Använd vårt kontaktformulär för att snabbt få svar på era frågor.
Vill ni hellre ringa kan ni nå oss på 0457-797 10.